Darren Aronofsky az HBO-nak rendez

Az HBO az elmúlt években jó néhány nagy elismerésnek örvendő, több esetben Oscar-jelölt, vagy díjazott rendezővel dolgozott, így például Martin Scorsese (Boardwalk Empire), Michael Mann (Luck), Alexander Payne (Hung), Jonathan Demme (Enlightened), Kathryn Bigelow (The Miraculous Year - nem rendelték be) és Bill Condon (Tilda - nem rendelték be) nevét lehet megemlíteni. Impozáns névsor, mely most tovább bővül, napjaink egyik legjobb direktora Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, The Fountain, The Wrestler, Black Swan) is szerződést kötött a csatornával.

Aronofsky a Hobgoblin pilotját fogja rendezni, melyet az amerikai tévés szakírók az 'Inglorious Basterds varázslókkal' jelzővel illetnek. Nem véletlenül hasonlítják Tarantino filmjéhez, a történet szerint a második világháború során egy varázslók és szélhámosok alkotta csoport ered Hitler nyomába. Elsőre kissé infantilisnak tűnik ugyan a sztori, de a Hobgoblin írójának személye megnyugtathat minket. A Nebula és Hugo-díjjal kitüntetett amerikai író Michael Chabon (Wonder Boys, The Yiddish Policemen's Union) a feleségével Ayelet Waldman-nal együtt jegyzi a pilot forgatókönyvét. Aronofsky egyébként a rendezés mellett producerként is közreműködik a projektben.

Érdekesség, hogy az idei Oscar-jelölt rendezők közül Aronofsky mellett David Fincher is belekóstol a tévé világába, a Netflix által berendelt, Kevin Spacey-t felvonultató House of Cards rendezői és produceri feladatait látja majd el. Maradva a 2011-es díjátadónál, az Oscar-t bezsebelő Tom Hooper pedig néhány éve az HBO minisorozatának, a John Adams-nek volt a direktora.

Címkék: hobgoblin