TCA tour 2011 (nyár) - CBS

Sokféleképpen jellemezhetjük a CBS-t, ráaggathatjuk a nyugdíjas adó címkét, de a legunalmasabb, vagy éppen a procedural sorozatok iránt ellenállhatatlan vágyat érző csatorna kifejezések is megállnák a helyüket. Egy valamint azonban nem lehet elvitatni tőlük, évek óta rendkívül sikeresek, az összenézettséget tekintve toronymagasan elsők és a 18-49-es korosztályban is csak a Fox előzi meg őket (itt inkább az arányokkal van gond, ezért is a nyugdíjas jelző). Nem csoda, hogy Nina Tassler, a CBS szórakoztatási osztályának vezetője az esetek többségében nyugodtan készülődhet a TCA tour-ra, nem nagyon kell tartania a kellemetlen kérdésektől.


Ted Danson, Marg Helgenberger, George Eads (színészek) – CSI

Emellett Tassler rendkívül szerencsés is, a Charlie Sheen botrány pár héttel a téli TCA-tour után tört ki, így akkor az nem lehetett központi téma, a nyári turné idejére pedig már megoldották a problémát. Természetesen kapott néhány Sheen-nel kapcsolatos kérdést, de nem ez volt a fókuszban, bőven volt ideje beszélni az újonc és visszatérő sorozataikról és persze a csatorna eredményeinek összefoglalása sem maradhatott ki. Kezdjük az utóbbival, Tassler kiemelte, hogy a már említett össznézettségbeli első hely mellett a CBS bír a legtöbb Emmy jelöléssel az országos adók közül és vezetik az upfronts értékesítést is. Emellett rendkívül büszke arra, hogy az új szezonban olyan színészekkel dolgozhatnak együtt, mint Ashton Kutcher, Ted Danson és Terry O'Quinn.

Nézzük a sorozataikkal foglalkozó kérdéseket és Tassler ezekre adott válaszait. A Two and a Half Men kapcsán Charlie "winning" Sheen mellett az új főszereplő Ashton Kutcher-ről érdeklődtek az újságírók. Tassler annyit elárult, hogy Kutcher karakterének a neve Walden Schmidt és egy fiatal, számítástechnikával foglalkozó milliárdos, akinek épp most törték össze a szívét. A CSI-ba is új főszereplő érkezik, Ted Danson kétségtelenül nagy név, de sokan mégis meglepődtek a választáson, hiszen elsőre nehéz elképzelni ebben a szerepkörben. "Ő egy komoly tévés sztár és rendkívül karizmatikus színész" - mondta Tassler, majd arra kérdésre, hogy nem vették-e fontolóra egy fiatalabb főszereplő leszerződtetését, azt válaszolta, hogy a legjobb elérhető színészt szerették volna és nem a kor érdekelte őket.


Kevin Dillon, Dave Foley, Mary Lynn Rajskub (színészek) – How to Be a Gentleman

"Mi volt a probléma a Criminal Minds spinoffjával, ami ugyebár egy (fél)évad után lekerült a képernyőről?" Tassler szerint a sorozat nem találta meg a saját ritmusát, több összetevő is hiányzott belőle, talán túlontúl is próbálta másolni az eredetit és sajnos ez kudarccal végződött. Tassler alaposan kiosztotta Jimmy Kimmel-t és Joel McHale-t, amiért gúnyt űztek a CBS-ből és nyugdíjas adónak nevezték a csatornát. "Jobb lenne ha a saját szakmájuknál maradnának és emellett nem ártana ha vetnének egy pillantást a statisztikákra, a 18-49-es korosztályban az ABC-t és az NBC-t is megelőzzük" Ehhez azért én egy kis kiegészítést tennék, tény, hogy jobbak ezekben a mutatókban, de a nyugdíjas jelző azért ragadt rá a CBS-re, mert ezek a 18-49-es adatok a nagyon magas össznézettséghez képest számítanak alacsonynak, vagyis elsősorban az arányokkal (és persze a 25-54-es korosztályban elért első helyezésükkel) van a gond...

A szokásoknak megfelelően kevés midseason-ös sorozata van a CBS-nek, ez betudható annak, hogy nagyon bíznak a jelenlegi műsorrendjükben. Midseason-ben startol majd az Undercover Boss, valamint érkezik az újonc rendőrdráma, a sablonos proceduralok sorát bővítő The 2-2 és jó eséllyel itt kaphat helyet az újraforgatáson áteső Rob Schneider-féle sitcom is. Az egyik újságíró a csütörtöki sorozatokról érdeklődött, konkrétan a CSI - Person of Interest csere mikéntje felől érdeklődött. "Adta magát a helyzet, a Person of Interest egészen kiváló teszteredményekkel bírt, nem túlzás azt állítani, hogy mindegyik korosztály imádta. Nem volt kérdés számunkra, hogy megkapja ezt a kiemelt slot-ot." - válaszolta Tassler.