New Girl - pilot

A Fox kiemelten kezeli a New Girl-t, amit jelez a jó nézettséggel kecsegtető időpont (a Glee vezeti fel) és a rendkívül erős promóció is, utóbbira bizonyíték, hogy az idei újoncok közül egyedül az X-Faktor kapott több reklámpercet. A felfokozott várakozás Zooey Deschanel személye mellett főként a remek tesztvetítéseknek köszönhető, a New Girl az elmúlt 10 év egyik legjobb közönségreakciókkal bíró pilotja volt a gyártó 20th TV-nél. A kép alatt megnézzük, hogy vajon sikerült-e felérnie a várakozásokhoz.

A Liz Meriwether (No Strings Attached) által papírra vetett forgatókönyvben egy fiatal, kissé bohókás tanárnővel ismerkedhetünk meg, akinek nincs szerencséje a szerelemben. Legutóbbi, kifejezetten kínosra sikerült szakítása után ráadásul új lakást is kell keresnie, végül úgy hozza a sors, hogy három agglegény sráccal költözik össze. A szerelmi bántatában folyamatosan Dirty Dancing-et néző és gyakran dalra fakadó Jess eleinte a srácok idegire megy, viszont a pilot végére, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, már összekovácsolódik a társaság. 

A New Girl aduásza egyértelműen Zooey Deschanel, aki egyszerűen imádnivaló és az erőteljes kisugárzásának köszönhetően szinte pillanatok alatt megkedveljük a karakterét. Az író ügyesen kikerülte a 'miért kerülnek el a pasik egy ilyen jó csajt?' kérdést, Jess, ahogy korábban már írtam, kissé fura szerzet, általában már az első mondatával elijeszti a férfiakat. A három lakótárs szintén pozitív benyomást tett rám, különböző, de egytől-egyig érdekes személyiségek, ráadásul nagyon jó a csapaton belüli összhang. Sajnálom, hogy Damon Wayans Jr a Happy Endings érthetetlen második évados berendelése miatt nem maradhatott, de reméljük a helyére lépő Lamorne Morris-ban sem kell majd csalódnunk.

Eddig csupa szépet és jót írtam a pilotról, de szót kell ejtenem a negatívumokról is. Az első és egyben legszembetűnőbb probléma, hogy igazándiból egyszer sem nevettem fel, a kezdő rész ugyan feelgood volt, de nagyon kevés igazi poént tartalmazott. Emellett az első 10 percet kissé vontatottnak éreztem, persze ez részben a kiinduló helyzet és a szereplők bemutatása miatt alakult így. Az értékelésnél a fent elmondottak miatt végül lefelé kerekítettem, de a hiányosságok ellenére is kellemes élményt nyújtott a New Girl pilotja, mindenképp ott leszek a következő résznél.

Értékelés:

Címkék: new girl