The Corrections: Ewan McGregor is a fedélzeten

Az elmúlt egy év során az HBO temérdek mennyiségű projekten kezdett el dolgozni, van ahol még csak az előkészületek kezdődtek meg, van ahol a forgatókönyv, esetleg a pilot berendelésnél tartanak és természetesen már sorozat bekérés is történt, lásd Aaron Sorkin egyelőre cím nélküli drámája. Számos komoly potenciált magában hordozó alkotás került szóba a fizetős kábelcsatornánál, mi most az egyik legígéretesebbel, a Jonathan Franzen azonos című könyve alapján készült The Corrections-szel fogunk foglalkozni

A bejegyzés aktualitását az adja, hogy Ewan McGregor elvállalta az egyik főszerepet,   tovább emelve az eddig is impozáns szereplőgárda színvonalát. Korábban az Oscar-díjas Chris Cooper, valamint az aranyszobrocskát két alkalommal is kiérdemlő Diane Wiest  mondott igent a csatorna felkérésére. Természetesen nem a véletlen műve, hogy ilyen kiváló karakterszínészeket sikerült megszerezni a produkcióhoz, Franzen regényét ugyanis a szakírók az elmúlt évtized egyik legjelentősebb alkotásaként tartják számon.

A 2001-ben megjelent The Corrections egy család történetét mutatja be, a szülők és három gyermekük sorsát a 20. század közepétől egészen az ezredfordulóig követhetjük nyomon. Érdekes, fájdalommal és örömmel egyaránt kikövezett életutakat ismerhetünk meg, az édesanya célja pedig, hogy egy utolsó közös, karácsonyi vacsorára összehozza a családot. A sorozat adaptációt Scott Rudin hozta tető alá, a kiváló producer nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Truman Show, a No Country for Old Man, vagy éppen a tavalyi The Social Network, míg legutóbbi sorozatos projektje a korábban említett Sorkin-dráma volt.

A pilot írója a független filmes Noah Baumbach lesz, aki többek között a The Life Aquatic with Steve Zissou és a Fantastic Mr. Fox forgatókönyvén dolgozott. Rendkívül telített az HBO műsorrendje, ennek ellenére komoly meglepetést okozna, ha fél éven belül nem rendelnék be sorozatnak a The Corrections-t.

Címkék: the corrections