A Direct TV-nek köszönhetően folytatódhat a Damages

Pedig lassan már feladtam a reményt... a magas gyártási költségek, a rendkívül gyenge nézettség és az FX-től kiszivárgó hírek egyaránt azt mutatták, hogy a harmadik évaddal lezárul a Damages pályafutása. A Direct TV áprilisban ugyan bejelentkezett a sorozatért, a tárgyalások azonban jó ideig nem vezettek eredményre. A terv az volt, hogy a Friday Night Lights mintájára megoszlanának a költségek és először a Direct TV, majd ezt követően az FX adta volna le az új évadot, utóbbinak ez a kitétel viszont nem felelt meg.

A Direct TV nem hagyta ennyiben a dolgot és a gyártó Sony Pictures Television-nal való több hónapos egyezkedést követően megszületett a megállapodás. Nem véletlenül volt ilyen kitartó a két fél, a Sony mindenképp szerette volna megtartani a sorozatot, a nemzetközi eladások, elsősorban Glenn Close nevének köszönhetően kifejezetten jól alakulnak, míg a Direct TV-n idén fut ki a Friday Night Lights és az Emmy-díjjal is jutalmazott Damages abszolút beleillik a koncepciójukba.

A negyedik évad jövőre, az előzetes hírek alapján nyáron kerül adásba, sőt már az is biztossá vált, hogy 2012-ben is műsoron lesz a televíziózás jelenlegi egyik legjobb drámája. A berendelés tehát két évadra, azon belül is 20 epizódra szól, ami 2x10 részes szezonokat jelent melyek kizárólag a Direct TV-n, illetve a műholdas szolgáltató 101 Network nevű csatornáján lesznek láthatók. Ezen felül megszerezték az első három évad sugárzási jogait is, mely az ő szempontjukból szintén fontos részét képezte az üzletnek.

Zárszóként pedig egy hatalmas köszönet a Direct TV-nek, akik a Friday Night Lights után egy újabb minőségi drámát mentettek meg.

Címkék: damages