TCA tour 2010 (nyár) - CBS

A tegnapi nappal kezdetét vette a TCA-tour, az amerikai tévés kritikusok számára tartott rendezvénysorozat, melyet egy évben kétszer - januárban, illetve július végén/augusztus elején rendeznek meg. Először az országos csatornák, majd őket követően a kábelesek képviselő beszélnek a műsorrendjükről, az újonc és visszatérő sorozataikról, illetve válaszolnak a jelen lévő újságírók kérdéseire. Az összejövetelen a csatornák vezetői mellett showrunnerek, producerek valamint színészek is tiszteletüket teszik.


Jim Parsons, Kaley Cuoco és Simon Helberg - The Big Bang Theory
 

A szokásoknak megfelelőn ezúttal is tájékoztatást adunk a TCA történéseiről, melynek programját ide kattintva lehet elolvasni. Az első nap a CBS-en volt a sor, az újságírókkal Nina Tassler, a csatorna szórakoztatási osztályának elnöke beszélgetett el.

  • Tassler csalódottságát fejezte ki annak kapcsán, hogy milyen kevés meleg karakter tűnik fel a sorozataikban, ráadásul a közelmúltban emiatt a GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) is megfedte őket. Próbálják orvosolni a problémát és ennek jegyében többek között a The Good Wife, a $#*! My Dad Says, valamint a Rules of Engagement is kap majd egy meleg karaktert. A Good Wife-nál Alicia testvére vonzódik majd saját neméhez, a Rules of Engagement esetében Jeff softball csapatában lesz egy leszbikus, aki nem mellesleg Audrey-ék számára béranyaságot is vállal.
  • Az elnökasszony büszke arra, hogy minden eddiginél változatosabb alapanyagból készültek az idei újoncaik, példaként a twitter feed nyomán készült $#*! My Dad Says-t és a The Defenders-t - eredetileg egy Fox-on műsorra kerülő reality lett volna - hozta fel. Előbbinél egyébként a főszereplő váltás miatt (Jonathan Sadowski váltotta Ryan Devlin-t) újra kell forgatni a pilotot.


Jerry O'Connell és Jim Belushi - Defenders

  • A CBS idei legnagyobb újonc reménysége a Hawaii Five-0, melynek a végén, mint azt pár héttel ezelőtt a csatorna sajtóközleményben! kifejtette nem egy O betű, hanem a nulla szám szerepel. Néhány kritikus a sorozatban látható erőszak és a kisgyermekes családok erre való reakciója miatt aggódott, de Tassler emlékeztette őket, hogy egy este 10 órakor műsorra kerülő sorozat esetében azért ez benne van a pakliban. "Vannak alapelveink, reklámozóink, valamint közönségünk és mi megpróbáljuk mindegyiket tiszteletben tartani." - nyilatkozta.
  • Pár napos hír, hogy a CBS elkaszálta a kanadai The Bridge-t, melynek kapcsán annyit jegyzett meg Tassler, hogy nem hozta a csatorna által elvárt számokat... halkan azért ehhez annyit hozzátennék, hogy szombaton igencsak nehéz megfelelő teljesítménnyel előrukkolni. A rendőri korrupció témakörét vizsgáló sorozat miatt azonban nem kell aggódni, a kanadai CTV már berendelte a második évadot.
     

    executive producer Alex Kurtzman, színészek Alex O'Loughlin, Scott Caan és executive producer Peter Lenkov - Hawaii Five-0
  • Természetesen a tavalyi év során parádésan teljesítő Undercover Boss is szóba került és néhány második évados szereplő nevét tudhattuk meg. Idén ősszel szerepelni fog a műsorban többek között a NASCAR (Steve Phelps), a DirecTV (Mike White), a Chiquita Brands International, Inc. (Fernando Aguirre) és a Great Wolf Resorts (Kimberly K. Schaefer) elnöke/vezérigazgatója is.
  • A pénteki nap kapcsán érdeklődött az egyik újságíró. "Más elvárásaik vannak a pénteki sorozataikkal szemben?" - konkrétan ezt a Blue Bloods miatt hozta szóba. Tassler egy másik irányból közelítette meg a kérdést és büszkén kijelentette, hogy ők a hét utolsó munkanapján (más csatornákkal ellentétben) főműsoridőben mindig is sorozatokat vetítettek és az itt bemutatott utolsó három  drámájuk mindegyike 100 epizódnál többet ért meg. Alan Sepinwall, akinek beszámolóját többek között forrásként használtam erre ironikusan megjegyezte, hogy a Miami Medical-ra ez nem éppen igaz.


Tom Selleck és Donnie Wahlberg – Blue Bloods

  • Tassler elmondása alapján a Charlie Sheen ellen folyó büntetőeljárás nem hátráltatja a Two and a Half Men forgatását. A TAAHM a legjobb össznézettséggel bír, míg a The Big Bang Theory a 18-49-es mutatókban első, utóbbi viszont az ősztől új időpontba kerül. A TCA-n elhangzottak szerint a csütörtöki nyolc órás slot-ban is jó nézettségre számítanak, de tisztában vannak vele, hogy azért nem várhatják el tőle a hétfői teljesítményt. A negyedik évad egyik részében egyébként Steve Wozniak, az Apple társ-alapítója is feltűnik majd önmagát alakítva.