Felvezetés a jövő heti premierekhez

Zsúfoltnak ígérkezik a jövő hét a sorozatrajongók számára, a már műsoron lévő szériák mellett február második hetében számos újonc, illetve egy visszatérő sorozat új évadja is bemutatkozik. A The Chicago Code a címben szereplő város utcáira kalauzol el minket, ahol a helyi rendőrség korrupció által nehezített munkáját követhetjük nyomon, többek között a rendőrfőnök Teresa Colvin (Jennifer Beals) és az öntörvényű Jarek Wysocki (Jason Clarke) szemén keresztül. Shawn Ryan (The Shield, The Unit, Terriers) drámája a Lone Star után a legjobb kritikákat kapó országos újonc.

A BBC-n bemutatásra kerülő Outcasts 2040-ben játszódik, amikor a Földön bekövetkezett katasztrófa után 50 ezer embernek lehetősége adódik egy új bolygóra költözni. A planétát a Titanic megmentésére érkező hajó után Carpathia-nak nevezik el. A nyolc részes első évadban a készítők ígérete szerint a sci-fi jegyek mellett a társadalmi kérdésekre is nagy hangsúlyt fektettek. A Fox az újonc sitcomjai közül a Raising Hope szereplésével elégedett lehet, sőt már a második évad is a zsebben van, a Running Wilde viszont csúfosan leszerepelt. A harmadik próbálkozásuk a Traffic Light című, Izraelből importált egykamerás sitcom lesz, melyben három, harmincas éveiben járó barát párkapcsolati problémáival ismerkedhetünk meg. Az előzetes kritikák itt is biztatóak.

Az FX üdvöskéje, a remek első évadot produkáló Justified érdekes módon nem a csatorna saját gyártású drámáinak fenntartott keddi napon, hanem szerdán kezdi meg második évadát. Remélhetőleg mindez nem lesz negatív hatással a nézettségre, a legutóbbi két újonc sorozatuk - kizárólag anyagi értelemben vett - buktája után az FX-nek szüksége lenne a sikerre. Az ABC-n debütáló Mr. Sunshine-ban egy szabadidőközpont vicces mindennapjaival ismerkedhetünk meg, melynek menedzserét Matthew Perry alakítja. A Studio 60 on the Sunset Strip óta első tévés munkáját vállaló Perry ezúttal egy kapcsolatait komolytalanul vevő karakter bőrébe bújik, aki a negyvenedik születésnapja után megpróbál változtatni az addigi életén.

A tovább után a jövő heti premierek előzetesei tekinthetők meg.

The Chicago Code (Fox)

premier: február 7. hétfő

késztő: Shawn Ryan  főszereplők: Jason Clarke, Jennifer Beals, Matt Lauria, Billy Lush, Delroy Lindo

 

Outcasts (BBC One)

premier: február 7. hétfő, a második részt egy nappal később vetíti a csatorna

készítő: Ben Richards  főszereplők: Eric Mabius, Jamie Bamber, Liam Cunningham, Hermione Norris, Amy Manson

Traffic Light (Fox)

premier: február 8. kedd

készítő: Bob Fisher  főszereplők: Nelson Franklin, Liza Lapira, David Denman, Kris Marshall, Alexandra Breckenridge

Justified (FX)

2. évados premier: február 9. szerda

készítő: Graham Yost  főszereplők: Timothy Olyphant, Walton Goggins, Natalie Zea, Nick Searcy, Jeremy Davies, Margo Martindale

Mr. Sunshine (ABC)

premier: február 9. szerda

készítő: Alex Barnow, Mark Firek főszereplők: Matthew Perry, Allison Janney, Andrea Anders, James Lesure, Nate Torrence