A Cinemax belekóstol a saját gyártású sorozatok világába

Alaposan bekezdett a Cinemax, a 30 éves múltra visszatekintő csatorna 2011 februárig nem rendelkezett saját gyártású sorozattal, az elmúlt két hónap során viszont három szériát is berendelt. Az egyértelműen látszik, hogy milyen irányt jelöltek ki maguknak, lévén mind a három ugyanolyan műfajt képvisel, akciósorozatokról van szó. Okos döntésnek tűnik, az elmúlt években a csatornák viszonylag kevés akciósorozatot termeltek ki, a Cinemax meglátta ezt a piaci rést és próbálják kihasználni. Nézzük időrendben a berendeléseket.

Strike Back: február elején kaptunk hírt róla, Chris Ryan azonos című könyve és a tavaly bemutatásra került angol sorozat alapján készül. A Sky csatorna, mely egyben a brit széria készítője is, partnerként szállt be a projektbe. A forgatókönyveken az X-Akták-on és a Night Stalker-en munkálkodó Frank Spotnitz, valamint Richard Zadjlic (EastEnders) dolgozik. A Cinemax verziója jelentősen különbözik majd az az angol Strike Back-től, új karaktereket és egyben új történetszálakat kapunk, a karizmatikus amerikai ex-kommandós szövetkezik a Section 20 nevű, brit szervezetet vezető ügynökkel és együttesen próbálnak megállítani egy nemzetközi terrorista csoportot.

A főszerepben Sullivan Stapleton (Animal Kingdom) és Philip Winchester (Fringe) lesz látható, a forgatás helyszíne pedig Magyarország és Dél-Afrika. A Cinemax még idén nyáron szeretné bemutatni a sorozatot.

Transporter: ezúttal is ismerős lehet a cím, a Cinemax ezúttal Luc Besson-nal társult és az általa vezetett EuropaCorp-pal együtt készítik el a Jason Statham főszereplésével készült filmek sorozatverzióját. 12 részt rendeltek be a szériáról, melynek alaptörténete megegyezik a moziverzióban látottakkal, természetesen a szállítót, Frank Martin-t ezúttal más alakítja majd. A hírek szerint 48 milliós költségvetéssel bír a sorozat, ez részenként lebontva 4 millió dollárt jelent, ami egy amerikai országos sorozat esetében is kifejezetten jónak számítana.

Sector: a harmadik berendelésre tegnap került sor, a Cinemax ezúttal Ridley és Tony Scott cégével, a Scott Free-vel és a német Tandem Communications-szel kötött üzletet. A leírás alapján a Section egy akció-krimi, erőteljes sci-fi beütéssel és a Szárnyas Fejvadász, valamint a District 9 világát idézi meg (mit ne mondjak, erős példák...). Egy paranormális jelenségek után kutató egységet követhetünk figyelemmel, akik genetikailag átalakított/feljavított emberekre vadásznak. A sorozat kiötlője Aaron Benay és Matthew Benay voltak, a showrunner-i posztot a Criminal Minds-tól érkező Simon Mirren látja el.