Bohózat NBC módra

Akárhányszor leírom az NBC kapcsán, hogy ennél mélyebbre már nem tudnak süllyedni, mindig rám cáfolnak. A vasárnapi TCA-turnén tett nyilatkozataik már-már bohózatba illenek, a csatorna vezetőiben pedig (ez esetben a jelen levő Gaspin - Bromstad kettős) a mellébeszélés új bajnokait köszönhetjük... és mi lett volna ha Zucker is megjelenik?!

A félreértések elkerülése végett, nem nagyok naiv, tisztában vagyok vele, hogy nem lehet, illetve nem célravezető a bukás szót használni, árnyalni kell a "hülye döntést hoztunk tavaly (is) és ezt most beismerjük - féle mondatokat, de azért mindennek van határa. Hülyének nézték a konkurens csatornákat,  a jelen lévő újságírókat, valamint minket is és olyan nyilatkozatokkal/magyarázatokkal álltak elő, melyek kapcsán csak azt nem tudtuk eldönteni, hogy most sírjunk-e vagy inkább nevessünk. A legjobbakból egy kis összeállítást készítettem.

Jeff Gaspin (az NBC szórakoztatási osztályának vezetője):

 - "For the network, (Leno) was not yet a wrong decision." - Valóban, ezért kellett levenni a műsorról 4 hónap után.... az előre tervezett 52 hétnek valamivel több, mint a harmadát tudta csak teljesíteni. A Chicago Tribune munkatársának, Maureen Ryan-nek a reakciója: "isn't that like saying the operation was a success but the patient died?" A továbbiakban is Gaspin-től idézek.

- "Leno performance at 10 was not an issue for the network, really, and entirely a problem for affiliate late local news"  - Kétségtelen, hogy a helyi adókkal való feszültség volt a fő tényező, de azért közel sem az egyetlen. Ha esetleg az entirely szót kihagyta volna belőle...

- "And since they are our partners, even though it was doing OK for us, and it truly was, I just made a tough call." - Amikor valaki ennyire bizonygatja az igazát - "and it truly was" általában csak részigazságot közöl, vagy éppen hazudik.

- He agreed with the theory that, if NBC had a stronger primetime, Jay's show wouldn't have struggled quite so hard. "Probably. If we had a stronger 8 PM-10 PM. When Biggest Loser was his lead-in, he did well. We came in second every Tuesday." - Hangos kacaj... Ahhoz ugyan nem fér kétség, hogy a keddi napja volt a legerősebb Jay-nek, de ezt a legnagyobb nézettségű NBC műsor után érte el. Ilyenkor pedig elsőként azt nézzük meg, hogy miként tartotta meg a felvezetését... röviden pocsékul. Hogy is fogalmazott még augusztusban Nina Tassler (CBS programigazgatója): "Whatever numbers they get they're going to declare victory anyway."

- "I would have preferred to wait until September. I would have preferred to see the summer ratings." - Hogyne, ez minden bizonnyal jó döntés lett volna. Szegény Jeff-et azonban ebben megakadályozták a a helyi csatornák....

- "I don’t think that people didn’t watch Jay Leno at 10 o'clock because of the quality of the show. I think people just have a lot of choices at 10. There were  just so many choices that people thought were better, and I heard that anecdotally, over and over again." - Értem én, hogy védjük a mundér becsületét, de ez inkább már kínos.

- Critic asks if NBC regrets the arrogant pose it had for years under Zucker and Silverman. Gaspin: "That's an awesome question!" - Melyre egy awesome válasz jött....

- Jöjjön egy kis Angie is a végére - Angel Bromstad, az NBC programigazgatója:

A Southland kaszájáról: "If we had it now, would it potentially be coming back on? Maybe...It's probably found a better home in cable" - Azt hiszem ere nyugodtan lehet rátehetjük a no comment címkét.