Új aranykor előtt az HBO?

Tavaly már többször említettem, hogy amennyiben az HBO valóra tudja váltani a 2010 (2011)-es céljait, akkor új aranykor elé nézhet a csatorna. Persze a mostani kínálatukkal sem kell szégyenkezniük, de ha minden a tervek szerint alakul, akár a Wire-Sopranos-Carnivále-Deadwood, etc. sorozatokkal fémjelzett korszak is megidézhető lesz.

Nézzük a konkrétumokat: március 14-én debütál (másnap már hazai premier) Tom Hanks és Steven Spielberg II. világháborús minisorozata a The Pacific. A tegnapi TCA-touron Hanks 250 milliós költségvetésről beszélt, persze azt eddig is tudtuk, hogy a látvánnyal elégedettek leszünk majd, remélhetőleg a tartalom is méltó lesz a nagy előd Band of Brothers-hez. A minisorozat TCA-tour-os paneljéről szóló (Live Feed-es) beszámolót ide kattintva lehet elolvasni.

A  Pacific leköszönését követően, április 11-én indul útjára David Simon (többek között The Wire, Generation Kill) New Orleans-i zenészekről szóló sorozata, a Treme. A történet 2005 őszén -  a Katrina hurrikán pusztítása után egy-két hónappal - veszi kezdetét. A Treme-hez kapcsolódó néhány TCA-tour-os nyilatkozat:

"It needs to be a story of something first." - David Simon

"In a way, The Wire implied what was at stake in the American city, but Treme shows what it is" - David Simon

"You can speak very specifically to a place and speak to the more general" - David Simon

"Culture's an everyday thing. We sing when we say 'Hello." - Wendell Pierce (Bunk a Wire-ből és a Treme egyik főszereplője) a Treme és a zene kapcsolatáról.

Idén ősszel várható Martin Scorsese 1920-as évek Atlantic City-ét bemutató sorozata a Boardwalk Empire. A pilot rendezését is elvállaló Scorsese Nelson Johnson könyvét dolgozza fel, a város alvilágát, valamint a különböző politikai összefonódásokat pedig a korszak egyik központi figuráján, Nucky Thompson-on (Steve Buscemi) keresztül láthatjuk majd. Természetesen Marty a showrunner-i tisztséget már nem vállalta, de véleményem szerint Terence Winter (Sopranos - forgatókönyvíró, producer) jó választásnak tűnik ere a posztra. A szeptember elején, a berendelés kapcsán íródott bejegyzésemet ide kattintva lehet elolvasni.

A tegnapi TCA-touros HBO panelen Michael Lombardo, a csatorna programigazgatója a sokak által várt Game of Thrones-ról is szót ejtett. A pilotra nem sajnálták a pénzt, 5-10 millió dollár közötti összegbe került, de úgy tűnik megérte a befektetés. Lombardo rendkívül pozitívan nyilatkozott a Thomas McCarthy által rendezett pilotról és elmondása alapján nagy esély van arra, hogy sorozatberendelést kapjon.

"Everything looks fantastic," said Lombardo, who's become a fan of the George R.R. Martin books upon which the project is based. "The director got great performances. Unlike a lot of projects like this, everything was shot on location. It has such a rich texture that it looks more expensive than it actually was."

Ha minden a várakozások szerint alakul, akkor 2011 tavaszán már láthatjuk is George R. R. Martin regényciklusa alapján készült fantasy-t. "I would be surprised if it doesn't [get greenlit]," Lombardo said. "It has everything going for it." - szintén Lombardo-tól.

Még két HBO-s újdonságról röviden: február 14-én (igen, valentin nap) az Entourage producereitől érkezik a How to Make it in America, melyben néhány huszonéves new york-i fiatal életét követhetjük nyomon. A sorozat már megkapta a keleti parti Entourage címkét, ha csak megközelíti annak szintjét, már bőven elégedettek leszünk vele. Ricky Gervais is tiszteletét teszi a csatornánál, meglepő módon egy animációs sorozatban vállal szerepet. A The Ricky Gervais Show február 19-én debütál majd.

Boardwalk Empire promó:

 

Treme promó:

 

The Pacific promó:

 


 How to Make it in America promó:


The Ricky Gevais Show promó: