Az FX upfront-ról jelentjük

Az FX kedden egy New York-i szállodában tartotta meg az upfront rendezvényét, melyen John Landgraf, a csatorna elnöke számos jövőre vonatkozó bejelentést tett. Mielőtt ezek taglalásába kezdenénk, két upfront előtti döntésről ejtsünk szót: a csatorna múlt héten elkaszálta a gyenge számokat felvonultató Lights Out-ot, míg ezzel egy időben a Justified kapcsán biztató hírek érkeztek és végül a rendezvény előtt pár órával hivatalossá vált a harmadik évad berendelése. Két ellentétes előjelű, de egyaránt papírformának mondható döntésről van szó.

Az upfront kezdetén Landgraf a stabil teljesítményt hozó Archer megújítását jelentette be, az animációs sorozat harmadik évada 16 részes lesz, három epizódot ősztől az It's Always Sunny In Philadelphia mögötti slotba raktak be, a többi pedig majd 2012 elejétől lesz látható. A csatorna jelenleg négy sitcommal rendelkezik, az előbb említett kettő mellett a The League és a Louie szerepel a műsorrendjükben. Az elmúlt években komoly bővítésbe kezdtek a komédiák terén, de ez korántsem ért véget, ahogy arról korábban beszámoltunk, nyáron érkezik az ausztrál eredeti alapján készülő Wilfred (Elijah Wood-dal) és friss hír, hogy egy újabb animációs sorozatot is terveznek.

Ezek közül a legnagyobb esélye a sorozatberendelésre a Townies-nak van, melyet az It's Always Sunny In Philadelphia három írója vetett papírra. A történet középpontjában két 15 éves barát áll, akik együtt próbálják meg átvészelni a szülői felügyelet nélküli kamasz éveket. Amennyiben valóban a Townies-ra esik a csatorna választása, akkor a bemutató jövő év elején várható, valószínűleg az Archer-rel rakják párba.

A sitcomok után essen szó a drámákról is. Landgraf kijelentette, hogy ősszel mindenképp műsorra tűznek egy újoncot, a legnagyobb esélye erre a Ryan Murphy és Brad Falchuk (Nip/Tuck, Glee) által készített  American Horror Story-nak van, Connie Britton és Denis O'Hare főszereplésével. Várhatóan télen is (valószínűleg 2012 január) sor kerül egy új széria bemutatkozására, a nashville-i szervezett bűnözést bemutató Outlaw Country és a Brian Michael Bendis képregénye alapján készülő Powers közül kerül ki a szerencsés kiválasztott. Érdekesség, hogy mindkét pilot Michael Dinner rendezésében készült, illetve a Powers esetében ez még jelen idő, hiszen május vége és július között tervezik a forgatást. Friss hír, hogy a főszerepre Kyle Chandler a legesélyesebb jelölt és már el is kezdődtek a tárgyalások a színésszel.