Mégsem harangoztak a Breaking In-nek?

A Fox szerdai bejelentése kapcsán a legnagyobb vihart a Breaking In, valamint a The Chicago Code kaszája jelentette. A kettő közül tán előbbi volt a meglepőbb, ugyan a nézőmegtartása valóban hagyott kívánnivalót maga után, de úgy gondoltam, hogy ezzel együtt van esélye egy midseason-ös berendelésre. A Fox végül a kasza mellett döntött, az okokat itt elemeztem részletesebben. Az egyik legmegbízhatóbb forrásnak tekinthető Deadline információi alapján azonban még nem kell temetni a sorozatot, a Fox-nál ugyanis átgondolják a döntést.

A Breaking In tehát még nem halott, a sitcom sorsa, vagyis, hogy marad-e az eredeti döntés és elkaszálják, vagy megmentik és kap egy második évadot a hétfői Fox upfronts-on fog kiderülni. Akármi is lesz az ítélet, a túlélő jelzőt mindenképpen ráaggathatjuk Christian Slater sorozatára, hiszen a csatorna a tavalyi upfronts-on is visszautasította, - annak ellenére, hogy a tesztvetítések során a legjobb közönségreakciókkal bíró Fox pilot volt - és csak hónapokkal később, novemberben kérte be 7 epizódra.

A mostani esélyeiről, vagyis, hogy képes lesz-e másodszor is visszatérni a halálból, nem mernék találgatásokba bocsátkozni. Nagyon ritka az, amikor egy csatorna visszatáncol (például Family Guy, Jericho), már annak is örülnünk kell, hogy legalább még maradt némi esélye a sitcomnak.

Címkék: breaking in