Egy kellemes meglepetés és egy papírforma berendelés

Ezt megköszönhetjük az HBO-nak...Ugyan a nézettség alapján nem sokan számítottak rá, de berendelték a Bored to Death második évadát. A most vasárnapi rész eredménye volt a legerősebb, 1.1 millió néző, de ez nagyrészt a Curb Your Enthusisasm erős felvezetésének a hatása, mely a Seinfeld reunion-nak köszönhetően szintén (önmagához képest) remek eredményt ért el - 1.6 millió.

Ez a kicsivel több, mint egymillió néző is igencsak szerénynek mondható, de ezúttal kár is rágódni a miérteken, inkább örüljünk a hírnek. A noir-otic comedyt már éltettem a pilot, majd a második részt követően is, bízom benne, hogy tudja tartani ezt a színvonalat. A Bored To Death volt egyébként az HBO idei harmadik újonca, az Eastbound & Down és a Hung után és mindegyik megkapta a második évados berendelést.

A Showtime sem tétlenkedett az elmúlt napokban, ők a Californication-t újították meg, ennek köszönhetően biztosan láthatjuk jövőre is Hank Moody-t. Ahogy a harmadik etap kezdésénél már írtam, a Dexter-hez (1.9 millió) hasonlóan sorozatrekorddal nyitottak, 1.2 millió nézőt tudtak leülteni a képernők elé. A két csatorna számait egyébként felesleges összehasonlítani, hiszen a két fizetős csatorna közül az HBO rendelkezik jóval több előfizetővel. Visszatérve a Californication-re, a második részre is maradt majd 900 ezer néző, és mivel ez egy évadpremier után korrekt esésnek számít, ráadásul ez is bőven a második évad átlagnézettsége fölött van, nem is lehetett kérdéses a berendelés.