Power Rankings: január 16 – 22.

Az új év során először jelentkezek erősorrenddel, a lista ezúttal kilenc főt számlál, az összeállítás végén pedig a hét általam legjobbnak vélt idézetét, valamint jelenetét (kivételesen kettőt) lehet megtekinteni. 

1. Archer (FX)  
3. évad / 1. epizód The Man from Jupiter


Folytatódott, avagy elkezdődött a harmadik évad, attól függ, hogy a szeptemberben leadott, három részes Heart of Archness-t hova soroljuk. A lényeg azonban nem a számozáson, hanem a minőségen van, Adam Reed-ék ismételten egy sírva röhögős részt hoztak össze. Persze úgy könnyű dolgod van, ha meg tudod nyerni vendégszereplőnek Burt Reynolds-ot, akinek Archer-ral való közös jelenetei élményszámba mentek. Természetesen Cheryl és Pam beszólásai, valamint a politikailag inkorrekt poénok és az akciójelenetek sem maradhattak el, a pontot az i-re pedig Krieger virtuális barátnője tette fel.  

2. Justified (FX) 3. évad / 1. epizód The Gunfighter


Hozta a tőle elvárt magas szintet a modernkori western, az évadnyitóról szóló írást ide kattintva lehet elolvasni.

 3. The Good Wife (CBS)  3. évad / 13. epizód Bitcoin for Dummies


Hibátlan az új évben a The Good Wife, a King házaspártól januárban eddig két, minden igényt kielégítő részt kaptunk. Ezúttal Jason Biggs ugrott be vendégszereplőnek, a Bitcoin ügy kifejezetten érdekesnek bizonyult és természetesen közben jutott időnk a Will-t középpontba helyező átívelő szálra, itt hozzá kell tennem, hogy Elsbeth Tascioni karakterének visszahozatala telitalálatnak bizonyult. Külön meg kell emlékeznem a családi szálról, ahogy azt már megszokhattuk a sorozattól, stílusosan, bárminemű erőlködés nélkül kezelik a két tinédzserhez fűződő történéseket, ezúttal éppen Zach volt soron. 

4. Southland (TNT)  4. évad / 1. epizód Wednesday


A negyedik évadát kezdte meg napjaink legjobb zsarudrámája, az évadnyitó kapcsán született kritikát ide kattintva lehet elolvasni. 

5. Parks and Recreation (NBC) 4. évad / 12 . epizód Campaign Ad

 
Sajnos nem sikerült megismételni a múlt heti teljesítményt, amikor is az évad egyik legjobb epizódjával jelentkezett a Pyrex. Továbbra is Leslie kampánya van a fókuszban, a Paul Rudd-os jelenetek és a csapatmegbeszélések kivétel nélkül jól sikerültek, a részt inkább az Andy-April szál húzta le, kissé túlzásba estek ezúttal az írók a két karakter ostobaságát illetően. Az összképen Ron javított, aki nehezen viselte a Chris-szel közösen eltöltött időt.

6.  Shameless  (Showtime)     2. évad / 2. epizód Summer Loving

 
A Shameless-re tulajdonképpen ugyanaz áll, mint a listán előtte álló NBC-s sitcom-ra, az ezt megelőző epizód magasra rakta a lécet, melyet ezúttal nem sikerült megugrani. Frank sztoriját nem tudta bevenni a gyomrom, ismét bizonyította a mindig van lejjebb tétel igazságát, és sajnos most a többiek sem kaptak érdekfeszítő történetszálat.

7. Alcatraz (Fox) 1. évad / 1-2. epizód Pilot; Ernest Cobb


Dupla résszel mutatkozott be múlt hétfőn az Alcatraz, mely ebben a szerény országos újoncfelhozatalban még a jobb kísérletek közé sorolható. Ez főként a pilotra áll, a második rész sajnos már kiszámíthatóra sikerült, míg az epizodikusság erőltetése nem túl biztató a jövőt illetően. A karakterek - főként a kissé szokatlan nyomozó páros, miatt azonban egy ideig mindenképp maradok, aztán meglátjuk hogy hosszú távon elég lesz-e ennyi.

8.  Californication  (Showtime)    5. évad / 2. epizód  The Way of the Fist


Azt el kell ismerni, hogy a castingosok kiváló munkát végeznek az egy évados hölgy vendégszereplők kiválasztásakor, de sajnos a pozitívumok ebben ki is merülnek a Californication ötödik évadával kapcsolatban. Lassan már csak megszokásból nézem a sorozatot, mely bizony önismétlő  lett és érdektelen sztorikkal operál.

9. House of Lies (Showtime) 1. évad / 2. epizód Amsterdam


Csak és kizárólag Don Cheadle és Kristen Bell miatt vállaltam be a második részt, de sajnos még a pilot színvonalát is sikerült alulmúlni. Teljesen hidegen hagy a tanácsadó cég köré szervezett alapsztori, a karakterek egytől-egyig papírmasé figurák, az öncélúság pedig még egy Showtime sorozathoz mérten is idegesítő. Részemről kasza.


 
A hét idézete
- Justified 3x01:

Raylan: Boyd I've been to Mexico, I don't think you'd like it.

Boyd: How so?

Raylan: There's a lot of Mexicans.

 


 

A hét jelenete(i):

Archer  - 3x01

Justified - 3x01